BLOG

Άρθρα και νέα γύρω από την γυναικολογία

Γυμναστική στην Εγκυμοσύνη

Εάν κάνατε άσκηση πριν μείνετε έγκυος, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε την ίδια άσκηση. Ο στόχος πρέπει να είναι να διατηρήσετε το τρέχον επίπεδο φυσικής σας κατάστασης αντί να προσπαθείτε να φτάσετε στο μέγιστο της φυσικής κατάστασης.

Αερόβια άσκηση

Η αερόβια άσκηση είναι κάθε δραστηριότητα που κάνει την καρδιά σας να χτυπά πιο γρήγορα. Αυτό περιλαμβάνει γρήγορο περπάτημα, κολύμπι ακόμα και ήπια άσκηση. Εάν είστε νέες στην αερόβια άσκηση, ξεκινήστε αργά και αυξήστε σταδιακά έως το πολύ τέσσερις ημίωρες συνεδρίες την εβδομάδα.

 

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση χαμηλής έντασης. Εάν είστε συνηθισμένες στο ποδήλατο, θα πρέπει να είστε ασφαλείς για να συνεχίσετε, αλλά εάν αρχίσετε να αισθάνεστε λιγότερο σταθερες από το συνηθισμένο, ίσως είναι καλύτερο να αφήσετε το ποδήλατο ή να μεταβείτε σε ένα σταθερό ποδήλατο μέχρι τη γέννηση του μωρού σας. Η χρήση σταθερού ποδηλάτου γυμναστικής στο γυμναστήριο είναι ίσως η καλύτερη επιλογή

 

Πιλάτες

Ο στόχος του Pilates είναι να βελτιώσει την ισορροπία, τη δύναμη, την ευλυγισία και τη στάση του σώματος. Θα μπορούσε να βοηθήσει το σώμα σας να αντεπεξέλθει στο επιπλέον βάρος του αναπτυσσόμενου μωρού σας, καθώς και να σας προετοιμάσει για τον τοκετό.  

 

Ασκήσεις ενδυνάμωσης

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης είναι ασκήσεις που κάνουν τους μυς σας πιο δυνατούς. Περιλαμβάνουν το κολύμπι, τις ασκήσεις με βάρη, το περπάτημα στην ανηφόρα κτλ. Είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τους μυς σας τονισμένους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Κολύμπι

Η άσκηση στο νερό δεν καταπονεί την πλάτη σας. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό χωρίς να ασκείτε επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας. Τα μαθήματα κολύμβησης είναι δημοφιλή και μπορούν να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να συναντήσετε άλλες μέλλουσες μαμάδες.

 

Μπορώ να γυμνάζομαι στο σπίτι ενώ είμαι έγκυος;

Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω ή σας λείπει ο χρόνος, υπάρχουν πολλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι ή στη δουλειά που μπορείτε να χωρέσετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Είτε μπορείτε μέσω online προπονήσεις με κάποιον ειδικό είτε ακόμα να αναζητήσετε βίντεο στο youtube όπου δείχνουν ειδικές ασκήσεις για γυμναστική κατα την περίοδο της εγκυνιοσύνης. 

Εάν εργάζεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις μετακινήσεις σας για να ασκηθείτε, βγαίνοντας από το λεωφορείο μια στάση νωρίτερα και περπατώντας την υπόλοιπη διαδρομή

Σταύρος Π. Διαβάτης

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Μητροπόλεως 80, Θεσσαλονίκη

2316 007997

6945 973203

stavrosdiavatis@yahoo.com

Image


Χρειάζεστε ραντεβού;

Καλέστε μας
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο
(κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

Οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδος, παραστεί ανάγκη, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης