Σαλπιγγογραφία με Αφρό

HyFoSy

Σαλπιγγογραφία με Αφρό

HyFoSy

Απαντάμε στις ερωτήσεις σας

- Πότε γίνεται η εξέταση;

Η διαδικασία πραγματοποιείται καλύτερα μεταξύ της 7ης και της 12ης ημέρας του κύκλου σας, αν και οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τη διακοπή της περιόδου είναι εξίσου κατάλληλη.

- Υπάρχει κάποια ενόχληση;

Μπορεί να αισθανθείτε κάποια μικρή ενόχληση, που μοιάζει με κράμπα μέτριας έντασης κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά από αυτή τη διαδικασία, αν και αυτό είναι σπάνιο να συμβεί.

- ΓΕίναι απαραίτητη η εξέταση;

Ο υπέρηχος HyFoSy είναι μια λιγότερο επώδυνη και λιγότερο χρονοβόρα εξέταση σαλπιγγικής διαπερατότητας σε σύγκριση με την Υστεροσαλπιγγογραφία

- Μπορεί να γίνει κάτι αν διαπιστωθούν αλλοιώσεις στο τεστ ΠΑΠ;

Αν διαπιστωθούν αλλοιώσεις θα συζητήσουμε διεξοδικά τι σημαίνουν και ποιες είναι οι τυχόν επιπτώσεις στην υγεία σας.
Η σαλπιγγογραφία με αφρό- HyFoSy- είναι μια νέα μέθοδος διερεύνησης της βατότητας των σαλπίγγων της μήτρας. Η διάγνωση παθολογίας των σαλπίγγων αποτελεί βασικό μέρος της διερεύνησης της γυναικείας υπογονιμότητας. Βασική εξέταση μέχρι σήμερα αποτελούσε η υστεροσαλπιγγογραφία (HSG), η οποία εκτελείται απο ακτινολόγους και τη χρήση ακτινών Χ (ακτινογραφία).

Στο ιατρείο μας γίνεται πλέον και η ανώδυνη υπερηχογραφική σαλπιγγογραφία με αφρό για τη διερεύνηση της υπογονιμότητας σαλπιγγικής αιτιολογίας. Το ExEm Foam επιτρέπει την εύκολη διάγνωση της σαλπιγγικής διαπερατότητας. Η Υπερηχογραφική Σαλπιγγογραφία, αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική ελέγχου της διαβατότητας των σαλπίγγων, χρησιμοποιώντας σκιαγραφικό αφρού (HyFoSy) το οποίο εντοπίζεται εύκολα κατά τη διάρκεια του ενδοκολπικού υπερήχου.

Ο συγκεκριμένος αφρός έχει αναπτυχθεί ειδικά για την υπερηχογραφική απεικόνιση των γυναικολογικών οργάνων και φέρει την ειδική ευρωπαϊκή σήμανση συμμόρφωσης CE.

Σταύρος Π. Διαβάτης

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Μητροπόλεως 80, Θεσσαλονίκη

2316 007997

6945 973203

stavrosdiavatis@yahoo.com

Image


Χρειάζεστε ραντεβού;

Καλέστε μας
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο
(κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

Οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδος, παραστεί ανάγκη, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης